top of page

Ylva Skog

(*1963)

Ylva Skog

Pianisti Ylva Skog (s. 1963) aloitti musiikinopettajakoulutuksensa Örebron musiikkiakatemiassa, mutta siirtyi sitten keskittymään säveltämiseen. Hän otti vuoden yksityistunteja säveltäjä Anders Nilssonin johdolla ja pääsi opiskelemaan Royal College of Musiciin, Tukholmaan vuonna 1994. Hän opiskeli sävellystä Lars Ekströmin, Lars-Erik Rosellin, Bill Brunsonin ja Pär Lindgrenin johdolla vuoteen 1999 asti, jolloin hän valmistui musiikin maisteriksi.

Skog työskentelee monissa eri formaateissa ja hänen musiikkiaan esitetään laajalti ympäri maailman. Kamarimusiikkia ja kuoroteoksia on soitettu muun muassa Pohjoismaissa, Englannissa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Hänen ensimmäinen säveltäjämuotokuvansa Terra Firma (dbCD126) julkaistiin vuonna 2008 ja se oli ehdolla Ruotsin Grammy-palkinnon saajaksi. Myös Malmön sinfoniaorkesterin kanssa tehty levytys Pianokonsertosta nro 1 (dbCD156) oli ehdolla vuonna 2015.

BBC Symphony Orchestra on äänittänyt hänen jousiorkesteriteoksensa They Call Her Love kapellimestari Chloé van Soeterstèden johdolla. BBC Singers nauhoitti kuoroteoksen Dalen kapellimestari Sofi Jeanninin kanssa. Dalen oli Ruotsin radion toimeksianto, ja teos oli ehdolla Musikförläggarna-palkinnon saajaksi vuonna 2019.

Säveltäjällä on kattavat verkkosivut, joista löytyy tietoa englanniksi.

Teksti: Ylva Skog, suomennos ja editointi Linda Suolahti

bottom of page