top of page

Missy Mazzoli

(*1980)

Missy Mazzoli

Missy Mazzoli (s.1980) on saanut tunnustusta "yhtenä New Yorkin luovimmista ja yllättävimmistä säveltäjistä" (NY Times), häntä on kutsuttu "Brooklynin jälkimillenniumin Mozartiksi" (Time Out NY) ja hänen "apokalyptinen mielikuvituksensa" on saanut kiitosta (Alex Ross, The New Yorker). Mazzolin musiikkia on esittänyt muun muassa Kronos Quartet, LA Opera, eighth blackbird, BBC Symphony, Minnesota Orchestra, Scottish Opera ja monet muut. Vuonna 2018 hänestä tuli, yhdessä Jeanine Tesorin kanssa, yksi ensimmäisistä naisista, jotka saivat tilauksen Metropolitan Operalta päälavalle, ja Mazzoli oli ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi kategoriassa "Paras klassinen sävellys". Tällä hetkellä hän toimii Mead Composer-in-Residence -tehtävässä Chicago Symphony Orchestran kanssa, ja vuosina 2012–2015 hän oli residenssisäveltäjänä Opera Philadelphiassa.
Mazzolilla on laaja repertuaari orkesterimusiikkia, mutta myös kamarimusiikkia ja kiinnostavia sooloteoksia, joissa akustiseen soittimeen yhdistyy elektroniikkaa luoden näin illuusion kamarimusisoinnista tai suuremmasta yhtyeestä.
Vuonna 2016 Mazzoli ja säveltäjä Ellen Reid perustivat Luna Lab -mentorointiohjelman nuorille naispuolisille säveltäjille yhteistyössä Kaufman Music Centerin kanssa.
Mazzolin sävellyksiä julkaisee G. Schirmer.

Säveltäjällä on kattavat verkkosivut, joista löytyy tietoa englanniksi.

Teksti: Missy Mazzoli, suomennos ja editointi Linda Suolahti

bottom of page