top of page

Kelly-Marie Murphy

(*1964)

Kelly-Marie Murphy

Hänen musiikkiaan kuvataan "henkeäsalpaavaksi" (Kitchener-Waterloo Record), "kekseliäiseksi ja ilmaisuvoimaiseksi" (The National Post), "pulssia sykkiväksi ryöpyksi aisteille" (The Globe and Mail) ja "Bartók steroideilla" (Birmingham News). Säveltäjä Kelly-Marie Murphyn (s. 1964) ääni tunnetaan hyvin Kanadan musiikkimaailmassa. Hän on luonut useita mieleenpainuvia teoksia Kanadan johtaville esiintyjille ja yhtyeille, kuten Toronton, Winnipegin ja Vancouverin sinfoniaorkestereille, The Gryphon Triolle, James Campbellille, Shauna Rolstonille, Cecilia- ja Afiara-jousikvarteteille sekä Judy Lomanille.

Lukuisten Kanadassa ja Englannissa myönnettyjen akateemisten apurahojen lisäksi tohtori Murphy on myös voittanut palkintoja musiikistaan; Hänen uransa sai alkunsa, kun hän voitti ensimmäisen palkinnon ja People's Choice -palkinnon CBC Young Composer's Competition -kilpailussa vuonna 1994. Siitä lähtien Murphyn musiikkia ovat esittäneet erinomaiset solistit ja yhtyeet eri puolilla maailmaa ja sillä on ollut radiolähetyksiä yli 22 maassa. Hänen musiikkiaan ovat tulkinneet tunnetut kapellimestarit, kuten Sir Andrew Davis, David Brophy, Bramwell Tovey ja Mario Bernardi, ja sitä on kuultu ikonisissa konserttisaleissa, kuten Carnegie Hallissa New Yorkissa ja The Mozarteum Salzburgissa.
Kelly-Marie Murphy syntyi Naton tukikohdassa Sardegnassa, Italiassa ja varttui Kanadan asevoimien tukikohdissa ympäri Kanadaa. Hän aloitti sävellysopintonsa Calgaryn yliopistossa William Jordanin ja Allan Bellin johdolla ja sai myöhemmin tohtorin tutkinnon. sävellystä Leedsin yliopistossa Englannissa, jossa hän opiskeli Philip Wilbyn johdolla. Asuttuaan ja työskenneltyään useita vuosia Washington D.C.:n alueella, jossa Yhdysvaltain maahanmuutto- ja kansalaisviranomainen nimesi hänet "erinomaisten kykyjen muukalaiseksi", hän on nyt asettunut Ottawaan.

Säveltäjällä on kattavat verkkosivut, joista löytyy lisää tietoa englanniksi.

Teksti: Linda Suolahti

bottom of page