TAPAHTUMAT

Kokonainen 2020

Omakuva

5.8. Perintö @ Hämeen linna, Kuninkaansali ja Ryijysali (k.e.)

Kantaesityksen jälkeen pidetään paneelikeskustelutilaisuus, jossa ovat puhumassa Anna-Maria Isola, Ninni Perko, Laura Hynninen sekä festivaalin taiteellinen johtaja Linda Suolahti ja hämeenlinnalaisia vaikuttajia.

 

Kuinka edeltävien sukupolvien vaietut ihmiskohtalot vaikuttavat elämäämme?

 

Ninni Perko, koreografia, ohjaus ja esiintyminen

Laura Hynninen, musiikki ja esiintyminen

Ainu Palmu, valosuunnittelu 

Alisha Davidow, puvut ja visualisointi 

Jarmo Saari, musiikki 

 

Esitys toteutetaan yhteistyössä Kansallismuseon kanssa.
Esityksen kesto n. 60 min. 


 

6.8. Tanssiaiskengät @ Woiman talo, Leppäkoski

klo 18

Leppäkosken Woima 100-vuotta

 

Köyhä, lonkkavikainen ja naimaton kuvataiteilija Helene Schjerfbeck on upea esimerkki tänäkin päivänä siitä, miten lahjakkuus ei valikoi ottajaansa, miten tyhjästä nyhjäistään ja miten omat polut tallataan kesyyntymättä liikaa toisten asettamiin raameihin. Helenen asenteessa on jotain samaa kuin pienten kylien sisukkuudessa. Leppäkosken kylä on yksi Janakkalan kulttuuririkkaimpia kyliä; siellä toimii aktiivinen puhallinorkesteri ja radan varressa vietti lapsuutensa myös näyttelijätär Ida Aalberg. Tule poksauttamaan lehtikuohut auki ja pistä jalalla koreaksi tämän kauniin kyläyhdistyksen 100-vuotisen sinnikkyyden kunniaksi - ohjelmassa on juhlaa!

Abel Puustinen, Iida Lymi, Emma Mali, Linda Suolahti, viulu

Hanna Hohti, Mari Viluksela, alttoviulu

Markus Hohti, Beata Antikainen, sello


 

7.8. Valoa @ Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

klo 19

Perjantai-iltana hiljennymme kuuntelemaan Valoa, joka on kunnianosoitus 500-vuotta täyttävälle upealle Janakkalan Pyhän Laurin kirkolle, jossa olemme saaneet konsertoida kaikkina festivaalivuosina. Musiikillinen draaman kaari rakentuu uskonnoissa usein esiintyvien teemojen ympärille. Se tuo esille yhteisön ja uskon sekä fyysisen kirkkorakennuksen tuoman turvan ja läheisyyden, sisäisen valon.

Iida Antola, sopraano

Laura Hynninen, harppu

Linda Suolahti, Emma Mali, viulu

Mari Viluksela, alttoviulu

Beata Antikainen, sello


8.8. Varjoa K-12 @ Keltaisen talon kulttuurikahvila, Tarinmaa

klo 19 

 

Varjoa avaa ovia pimeisiin paikkoihin ja asioihin, joista ei uskalleta tai viitsitä puhua. Konsertin nimi viittaa myös siihen, että vaikeat ja synkät asiat luovat varjoja ihmisten mieliin ja siten horjuttavat tunne-elämän tasapainoa. Varjoa saattaa mennä välillä niinkin paljon pimeän puolelle, että ohjelmassa on mustaa huumoria. Kirjailija-tutkija Minja Koskela avaa juonnoissaan arkoja aiheita ja käsittelee mieliämme pioneerifeministin tottunein silkkihansikkain. Ohjelmaa ei sisällön vuoksi suositella alle 12-vuotiaille.

Minja Koskela, juonto

Iida Antola, sopraano

Laura Hynninen, harppu

Linda Suolahti, Emma Mali, viulu

Hanna Hohti, Mari Viluksela, alttoviulu

Markus Hohti, Sara Viluksela, sello


 

9.8. Helene @ Laurinmäen torpparimuseo, Janakkalan Pyhän Laurin kirkko, Tarinmaa

Monipuolinen, omaperäinen, älykäs, huumorintajuinen ja sulhasten hyljeksimä Helene antaa aihetta monenlaisiin teoksiin ja tulkintoihin. On upeaa, että tätä herkkää ja salaperäistä taiteilija osataan arvostaa koko ajan enemmän. Helenen teoksiin kuuluu noin 40 omakuvaa, mikä inspiroi meitä keskittymään vuoden 2020 festivaalissamme erityisesti siihen aiheeseen. Monet eri alojen taiteilijat pohtivat nykypäivänäkin omakuvan olevan suurimpia taiteellisen työn haasteita. Omakuva herättää monia syväluotaavia kysymyksiä. Miten ihminen näkee itsensä? Pitääkö omakuvaa hävetä? Onko se kaunis vaikka se olisi ruma?

torpassa klo 17

 

siirtyminen kirkkoon

 

kirkossa klo 18

 

Heli Haapala, huilu ja taiteellinen suunnittelutyö

Kristiina Salmi, oboe

Ville Komppa, klarinetti

Pekka Niskanen, bassoklarinetti

N.N., fagotti

Tiina Karakorpi, piano

Linda Suolahti, Emma Mali, viulu

Hanna Hohti, Mari Viluksela, alttoviulu

Markus Hohti, Sara Viluksela, sello