TAPAHTUMAT

SYKSY 2021

CAISA CLASSEQUAL

Perjantaina

19.11.

klo 19

LAURA HYNNINEN: UNIA VAI KAIKUJA

Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki

Poikkitaiteellisessa kattauksessa Laura Hynnisen kokeellista musiikkia harpulle, ihmisäänelle ja looppikoneelle sekä visuaalista taidetta. Hynnisen kanssa esiintyy viulisti Linda Suolahti.

 

”Yöllä asiat saavat surrealistisia vivahteita. Huolet tuntuvat ylitsepääsemättömiltä,

menneisyyden salaisuudet luovat varjoja, uni ja valve sekoittuvat. Myös ideat ja oivallukset pulppuavat hillittömästi yöaikaan. Inspiraation vallatessa rauha karkaa ja levottomuus pakottaa liikkelle. ”Unia vai kaikuja” on yöllisten maisemien tutkielmia ja vaellusta sisäisessä metsässä.”

Esiintyjät:

Laura Hynninen, harppu ja laulu

Linda Suolahti, viulu

Perjantaina

10.12.2021

klo 19

LE GRAND TANGO

Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki

Menevää pikkujoulutunnelmaa ja kaihoisia palkeiden huokauksia yhdistelevässä "Le Grand Tango" -konsertissa lavalle astelevat yhdessä ensikertaa bandoneon -taiteilija Henrik Sandås sekä juuri debyyttilevynsä julkaissut Cellomania. Viulusooloja taituroi mukana Caisa Classequal -sarjan taiteellinen suunnittelija Linda Suolahti.

 

Sandås tunnetaan ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Etelä-Amerikkaa puhuttelevasta soittotyylistään ja ihastusta herättävistä tunteellisista tulkinnoista. Tämä argentiinalaisen tangon ja tango nuevo mestari taipuu lukuisissa yhtyeissään myös barokkimusiikkiin, uuteen musiikkiin sekä improvisaatioom. Hän on yksi Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin säveltämiselle, sovittamiselle ja orkestroinnille. Tämän illan sovitukset ovatkin Henrikin käsialaa.

Cellomania on suomalaisten huippusellistien Jaani Helanderin ja Lukas Stasevskijn perustama yhtye, joka soittaa covereita pop- ja rock-musiikista, peli- ja elokuvamusiikista sekä omia sävellyksiään. Cellomanian virallinen ensiesiintyminen oli Helsingissä Allas Sea Poolin lavalla heinäkuussa 2020. Yhtyeen esikoisalbumi Mania Unleashed julkaistiin 15.10.2021 Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa. 

Albumi sisältää covereita muun muassa ABBAn, Musen, Maroon5:n ja Black Sabbathin hittikappaleista, Jarkko Riihimäen uuden raikkaan sovituksen Astor Piazzollan Libertangosta, sekä Jaani Helanderin ensimmäisen sävellyksen Nocturne Op.1. 

Henrik Sandås, bandoneon

Cellomania: Jaani Helander ja Lukas Stasevskij, sello

Linda Suolahti, viulu