top of page

Jeanne Artemis Strieder

(*1980)

Jeanne Artemis Strieder

Jeanne Artemis on Berliinissä asuva säveltäjä. Hänen työnsä tarkoituksena on luoda lohtua ja myötätuntoa monien ja harvojen näkymättömälle kärsimykselle. Tuloksena ovat yksilölliset äänilliset kehot, jotka pyrkivät yhteyteen niiden kanssa, jotka kokevat pimeyden.
Hänen musiikillisen ajattelunsa alkulähteet löytyivät hänelle varhain eurooppalaisesta modernismista, Euroopan ulkopuolisten kulttuurien saavutuksista ja maanalaisten musiikkiskenejen innovatiivisista muodoista.
Jeannen sitoutuminen taiteensa rajojen työntämiseen eri tyylilajeissa on tuonut hänelle paitsi tunnustusta myös toiminut inspiraation lähteenä monille muille seuraamaan.
Hän on saanut apurahoja muun muassa Goethe-instituutilta, Berliinin kulttuuri- ja Euroopan senaatin osastolta, Musikfonds e.V.:ltä, Neustart Kulturilta ja Deutscher Musikratilta ja hänen musiikkiaan esitetään ympäri maailmaa.
Vuonna 2021 Jeanne Artemis sijoittui toiseksi Kokonainen-festivaalin järjestämässä Musequal Composer Competition -residenssisäveltäjäkilpailussa.

Säveltäjällä on kattavat verkkosivut, joista löytyy tietoa englanniksi.

Teksti: Jeanne Artemis, suomennos ja editointi Linda Suolahti

bottom of page