top of page
  • Kokonainen

Kokonainen = Musequal. Naistekijöitä ja tasa-arvoa nostava festivaali musisoi elokuussa 2020

Viimeaikaisten tapahtumien ja levottomuuksien myötä Kokonainen on kokenut lopullisen sysäyksen kohti kansainvälistymistä. Ideologiamme ja tarkoituksemme mukaan edistämme tasa-arvoa. Tasa-arvo tarkoittaa ensisijasesti ihmisoikeuksien tasavertaista toteutumista ja ihmisten yhdenvertaisuutta kansakunnan jäseninä.

On siis harhaanjohtavaa, että Kokonaisen nimessä esiintyy sukupuoli-identiteetti ”nainen”. Ehkä koemmekin, että historiaan jääneet naiset tarvitsevat joskus erityistä huomiota - toisaalta nimi viittasi syntymästään asti kokonaisuuteen, kokonaiskuvaan, tasa-arvon toteutumisen täydellisyyteen - ei niinkään naisiin. Viisivuotisen taipaleemme aikana on ollut inspiroivaa ja ilahduttavaa huomata, kuinka yhä useammat tahot nostavat esille naisia taiteessa!

Uudistuminen ja kehittyminen sekä toiminnan objektiivinen tarkastelu on taiteen tekemisessä tärkeää ja toivottavaa. Näiden syiden sekä radikaaleina ihmisoikeusrikoksina purkautuvien yhteiskunnan ilmeisten epäkohtien vuoksi olemme päätyneet tuomaan suomenkielisen Kokonaisen rinnalle kansainvälisemmän, moniulotteisemman, ehkä ymmärrettävämmänkin enganninkielisen version: Musequal.


Konserttikauden 2020-2021 teemana on Helene Schjerfbeckin elämästä ja taiteesta inspiroitunut “Omakuva”. Koronapandemian vuoksi Kokonaisen toiminta on muutettu kesäfestivaalista konserttisarjaksi, jolloin tapahtumista saadaan nauttia ympäri vuoden.

Kauden ensimmäiset konsertit järjestetään Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa 7.8. klo 13 ja klo 19.

“Helene”-konsertissa klo 13.00 kuullaan mm. Cecilia Damströmin uusi teos “Helene” sekä Kaija Saariahon trio jousille.

“Valoa”-konsertti klo 19.00 on kunnianosoitus 500-vuotiaalle Janakkalan kirkolle. Konsertissa kuullaan mm. Amy Beachin pianokvintetto sekä kantaesitys Elisar Riddelinin sonaatista viululle ja harpulle. Esiintyjinä mm. Linda Suolahti, viulu, Mari Viluksela, alttoviulu, Markus Hohti, sello, Tiina Karakorpi, piano, Laura Hynninen, harppu.


Konserttiin myydään lippuja ovelta, mutta tilaisuus striimataan myös maksuttomasti suorana verkossa ja se on kuultavissa myöhemmin Yle radion kautta.

Uusi ilme on jälleen upean Aini Mäensivun luovuuden kynästä ❤️

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Varjoa

Comments


bottom of page